top of page

Nog meer Masters op mijn pad.

 

Tijdens mijn leven heb ik het genoegen gehad om een zegen te krijgen van zijne Heiligheid de Dalai Lama na zijn bezoek aan de Bourla schouwburg in Antwerpen en van de Venerabele Kempo Kalu Rinpoche, die één van de grootste Healers was op gebied van Ayurvedische Geneeskunst, na zijn bezoek aan de Arenbergschouwburg in Antwerpen.  Daarnaast nam ik ook toevlucht tot het Boeddhisme bij Lama Orgyen in het Kasteel in Hoei en volgde de Boeddhistische lessen in de allereerste Tibetaanse Tempel in de Grote Hondstraat te Berchem-Antwerpen.

In 1989 was het Lama Karta die mijn huwelijk inzegende en verder Teachings gaf in het Tibetaans Instituut .

Dalai Lama

Tenzin Gyatso (geboren: Lhamo Dhöndup, Taktser, 6 juli 1935) is de huidige, veertiende dalai lama. De dalai lama's zijn de belangrijkste tulkus, gereïncarneerde lama's, van de gelug, een van de tradities binnen het Tibetaans boeddhisme.

 

De naam die hij bij zijn inhuldiging op 22 februari 1940 kreeg, is Jampel Ngawang Lobsang Yeshe Tenzin Gyatso. Tenzin betekent Verdediger van de leer; Gyatso betekent oceaan.

 

Gewoonlijk wordt hij als "de dalai lama" en niet met zijn naam aangeduid. In het Westen spreekt men hem vaak aan met "Uwe Heiligheid". Tibetanen zelf noemen hem meestal "Gyalwa Rinpoche" (waardevolle overwinnaar) of Yeshe Norbu (wensvervullende juweel). De bijnaam van Tenzin Gyatso is Kundun, wat "aanwezigheid" betekent.

 

Lama Orgyen
Kempo Kalu Rinpoche

Kalu Rinpoche (1905 â€“ May 10, 1989) was a Buddhist lama, meditation master, scholar and teacher. He was one of the first Tibetan masters to teach in the West.
 

Kalu Rinpoche was born in 1905 during the Female Wood Snake year of the Tibetan lunar calendar in the district of Treshö Gang chi Rawa in the Hor region of Kham, Eastern Tibet.

 

Died May 10, 1989 (age 84) at the Sonada Monastery in Darjeeling West Bengal [India]

.

Lama Karta
 

Sinds 1987 verbleef lama Karta in België.  Na het overlijden van lama Ogyen in 1990 nam hij de spirituele leiding van de Tibetaanse instituten van Schoten, Huy, Brussel (BE) en Cadzand (NL) op zich. Hij woonde in het Tibetaans instituut in Hoei (Huy).

 

In een officiële verklaring kondigen lama’s, leden van het bestuur van de mandala en ingezetenen van de Instituut Yeunten Ling met groot  verdriet het overlijden van lama Karta aan. Hij stierf in alle rust om tien uur in de ochtend van zaterdag 23 februari 2013. 

Hij heeft in hoge mate bijgedragen aan de integratie van het boeddhisme in onze samenleving.’.

 

bottom of page